Blij met "zwaar weer"!

Code Oranje:

Het is een hete zomerse augustusdag. De zoveelste op rij. Ondertussen ben ik de warmte wel een beetje beu. De nachten van onrustige of geen slaap, breken op. Het is té warm, broeierig en op het nieuws wordt zwaar weer voorspeld. Code oranje in sommige delen van het land.

De plaatjes zien er dreigend uit maar ik kijk er toch reikhalzend naar uit. Zó hopend op verkoeling. Heel snel en gevoelsmatig analyseer ik mezelf. Wat een vreemde paradox: ik kijk uit naar "iets dat dreigt". En het geeft me toch een haast blij gevoel.

Misschien heb je net als ik verschillende malen in je leven "in code oranje of rood" geleefd. Live changing events lijken onontkoombaar. Het is donker in je hoofd, wolken pakken zich samen en je weet even niet hoe het verder moet. 
 
Als je wat jonger bent, is het hoofd nogal eens het instrument dat het overneemt. De ingeprente functionele (overlevings)systemen domineren je denken en je handelen. Maar helpen die systemen je wérkelijk verder? Code oranje (of rood) is kennelijk nodig om ons wakker te schudden. 

Na al het natuurgeweld komt er weer ruimte. Ruimte om het krachtige systeem van je eigen kern(waarden) te ontdekken. En stukje bij beetje te ervaren dat dát jouw GPS is. Een blueprint waarop je blindelings kunt vertrouwen. Écht jezelf zijn waardoor je vanzelf díe mensen aantrekt die werkelijk bij je passen.

Ik wens je een mooie code oranje!


2020-08-16 192050-2jpg
16 augustus 2020 Bij de Vinkeveense Plassen